sobota 27. října 2007

Chleba

Kanada má oproti USA jednu velkou výhodu. Když jste tu krátce, tak si ji ani nestačíte uvědomit, ale po pár týdnech na to přijdete. Mluvím o chlebu. Toustový chleba se rychle přejí a vůbec se nedá srovnat s tím naším. Naštěstí je tady ta výhoda a tou jsou polští emigranti. Těch je tu spousta a mají taky své odlišné chutě. Kupujeme polský chleba, kterého tu mají několik druhů. Jeden chutná stejně jako chleba ze Slovenska, jiný je přesně jako od nás. Občas to prostřídáme s bavorským nebo italským chlebem. To polské pekařství dokonce peče vánočky a makovky, není to sice jako doma, ale lepší než nic. Ještě by mohli začít dělat rohlíky. Je hrozně těžký, spíš nemožný, sehnat rohlík nebo housku, která chutná jako u nás a dá se dát do knedlíků. Místní pečivo je moc sladký, i když to mají být housky na hot dog (pikador), tak jsou sladký :-(